Számítógép-javításRivalComp számítógép szerviz
2006 óta
Onsite computer repair in Budapest, Hungary ENGLISH FŐOLDAL | Kövessen Facebookon!Kövessen Instagramon!Kövessen Twitteren!
a megbízható számítógépes segítség

Hírarchívum


2013.06.10. RivalComp a HP Partner programjában

HP PartnerA RivalComp csatlakozott a HP Partner programhoz. A HP Partner program résztvevői a szakértelem, a bizalom és a testreszabott megoldások példa nélküli együttesét nyújtják. Válassza a HP partnereink egyikét! Olyan tanácsokat, technológiát és szolgáltatásokat biztosítunk, amelyek a vásárlót helyezik a központba, így Ön a legfontosabb feladataira koncentrálhat.

2013.09.01. Elegáns, hordozható élmény elérhető áron

Asus ME173XAz Asus legújabb MeMO Pad táblagépe, az ME173X MeMO Pad HD 7, amely gyönyörű, fényes borítást és élénk, 1280x800 képpontos, 7"-os képátlójú, LED háttérvilágítású, IPS paneles kijelzőt kapott.

A hátlapi, 5 megapixeles kamerával megörökíthető az összes fontos pillanat, míg az előlapi, 1,2 megapixeles kamerával zökkenőmentesen lehet videotelefonálni ismerősökkel. A 7 hüvelykes IPS képernyő oldalról is jól látható, a sztereo hangszórók SonicMaster technológiával nagyszerű hangeffektusokat szolgáltatnak videó nézésekor, zenehallgatáskor.

Azért hogy a kommunikáció is széleskörű legyen a MeMO Pad rendelkezik a szokásos microUSB, és a 802.11/b/g/n WiFi csatoló mellett Bluetooth 4.0 interfésszel is. A külsőségek mellett a belsőségek se maradtak figyelmen kívül: négymagos, 1,2 Ghz-es MediaTek MT8125 processzor lett az új MeMO Pad HD 7 lelke, ami 1 GB memóriával, és 16 GB beépített háttértárral - amely akár 32 GB-os microSD kártyával is kibővíthető - futtatja zökkenőmentesen az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszert.

2013.08.27. Lenovo G700, az igazán nagyképű

Lenovo G700Megérkeztek a Lenovo új, G700-as sorozatának első képviselői, melyek ismérve a megnövelt, HD+ felbontású, 17"-os kijelző.

Két változatban elérhető jelenleg: a kisebb i3-as, és a nagyobb i7-es processzorral szerelt konfiguráció. Mindketten megkapták a legfrissebb, és a piacon fellelhető notebookoknál szinte egyedülálló, hibrid rendszerű, 1 TB-os merevlemezes meghajtókat, ahol a HDD-ben integrált 8 GB-nyi SSD munkálkodik az adatok villámgyors eléréséért. Grafikai teljesítményben sincs miért szégyenkezniük az új modelleknek, mindkettő az nVidia GT720 kártyáját kapta, 2 GB-os kapacitással.

A G700 sorozat minden bizonnyal igen népszerű lesz azok körében, akiknél nem feltétlenül szerepel a legfontosabb kitételek között a maximális mobilitás, gépüknek jobbára fix helye van az asztalon. Ugyanakkor a nagyobb kijelzőnek köszönhetően sokkal kényelmesebb a használata.


2013.03.04. Itt a legnagyobb Nexus!

Nexus 10Megérkezett a Google legnagyobb táblagépe, a Nexus 10. A világ legnagyobb felbontású kijelzőjét kapta az új eszköz (2560x1600 pixel). Egy ilyen remek kijelző megérdemli az egyik legerősebb védelmet: az új Nexus a Gorilla Glass 2 felülettel száll harcba a nem kívánatos karcok ellen.
Processzor tekintetében szintén az egyik legújabb fejlesztést, a Cortex A15 kétmagos lapkáját kapta, megtámogatva a négymagos Mali T604 grafikus processzorral, így a HD videótól a 3D játékig minden akadálymentesen fut.
A külsőre is tetszetős tablet mindössze 8,9 mm "vastag", hátlapján egy 5 megapixeles, elöl egy kisebb, 1,9 megapixeles kamera pásztázza a külvilágot. A Nexust természetesen felszerelték mindennel, amely egy high-end tablettől elvárható: Bluetooth, microHDMI kimenet, GPS vevő, gyorsulásmérő, gyroszkóp, barométer(!), iránytű és fényérzékelő.

2012.07.10. PC független DVD író a Plextortól

Plextor USB 8x PX-650US DVD íróA legjobb minőségű optikai meghajtók gyártójától egy új DVD-író látott napvilágot. A Plextor egy PC független, hordozható DVD írót hozott forgalomba PlexEasy néven. Egyérintéses, "smart" üzemmódjában különösen egyszerű a fájlok másolása DVD lemezre memóriakártyáról, fényképezőgépről, videokameráról, USB-s háttértárról. Az eszköz USB portján keresztül könnyedén mozgathatóak az adatállományok USB-s háttértárról DVD-re, vagy DVD-ről háttértárra. A gép SD/MMC memóriakártya foglalattal is rendelkezik.

A lemezmásolás 3 egyszerű lépése a PlexEasy eszköznél:

- állítsa az eszközt lemez üzemmódba és helyezzen be egy USB flash drive-ot, amely az ideiglenes tároló szerepét tölti be
- helyezze be a forráslemezt, majd indítsa el az adatok mentését
- az adatok mentése után helyezze be az üres céllemezt, majd írja rá az adatokat

2012.06.08. Navon Platinum táblagép

Navon Platinum tablet PCAz új Navon Platinum táblagépe 7"-os, kapacitív, multitouch érintőképernyővel, 1 GHz-es processzorral, és Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) operációs rendszerrel rendelkezik, amely már magyar nyelvű menüt is tartalmaz. A Navon Platinum táblagépén könnyedén böngészhet az interneten, vagy akár videókat is nézhet rajta kiváló, akár HD (720p) minőségben.

Az Android legújabb verziója az Android 4.0 (ICS) kifejezetten a táblagépekre lett optimalizálva. Biztosítja a teljes internetezés élményét az Adobe Flash 11 alkalmazásnak köszönhetően, így zavartalanul böngészheti kedvenc weboldalait. A Google Play Store-ban egyre növekvő számú alkalmazáshoz férhet hozzá, így válik a Navon Platinum tablet egy sokoldalú mobil eszközzé.

A Navon Platinum tökéletes eszköz, hogy elülső beépített webkameráján és mikrofonján át kommunikáljon barátaival, vagy családjával, illetve az integrált wifi segítségével élvezze az internetet adta lehetőségeket. Miután csatlakoztatta wifi hálózathoz, a készülék segítségével bármikor küldhet és fogadhat e-maileket is.

Legyen szó akár internetezésről, filmnézésről, képnézegetésről, vagy e-könyv olvasásról, a Navon Platinum mindenben segítségére lesz Önnek. Beépített gravitációs szenzorának köszönhetően bárhogy is tartja kezében a táblagépet, mindig tökéletes rálátása lesz a képernyőre. Audió és videó fájljait egyszerűen lejátszhatja, mivel a készülék a legkülönbözőbb formátumokat támogatja.


2012.04.23. Új Linksys router modellek

Linksys routerA második negyedévben új típusokkal bővül a Linksys routerek palettája. Most Ön is megtalálhatja az igényeinek legmegfelelőbb választást. Állítson össze egy vezeték nélküli hálózatot otthonában, ahol megoszthatja adatállományait, vezeték nélkül nyomtathat és böngészhet!

Linksys EA2700 kétsávos N600 gigabit router

• Otthoni felhasználók és távmunkát végzők számára
• Böngészéshez, e-mailezéshez, vezeték nélküli nyomtatáshoz
és több hálózatképes eszköz csatlakoztatásához
• Nagy fájlok küldéséhez és letöltéséhez
• Multimédia-streaminghez és játékhoz

Linksys EA3500 kétsávos N750 gigabit router USB-vel

• Aktív otthoni online jelenléthez
• HD videó adatfolyam és több játékos kezelésére
• A számítógépektől és táblagépekről a televíziókon át
a játékkonzolokig minden hálózatképes eszköz vezeték
nélküli összekötésére
• USB adattároló eszközök csatlakoztatására

Linksys EA4500 kétsávos N900 gigabit router USB-vel

• Nagyobb otthonokba és sűrűn lakott területekre
• Minden hálózatképes eszköz vezeték nélkül összekötésére
• HD videó adatfolyamhoz a táblagépekre, televíziókra és
mobil eszközökre
• USB adattároló eszközök csatlakoztatására

2011.09.20. Microsoft Minősített Szerviz Partnerek lettünk

Trust ThinitySajnos köztudott, hogy a Magyarországon használt számítógépek jelentős részén az illegális szoftverek aránya igen magas. E hónapban megszereztük a Microsoft Minősített Szerviz Partner emblémát. Ez az Önök szempontjából azt jelenti, hogy biztos lehet benne: elismerten, és kellő felkészültséggel állunk rendelkezésére a számítógépein használt szoftverek licencelését illetően, így azokat jogtisztán, naprakészen tudja tartani.

Jogtiszta, hivatalos forrásból származó számítógépes szoftverek használatával komoly bosszúságoknak veheti elejét, ugyanis az internetről, és egyéb, nem megbízható forrásból beszerzett programok vírusokat, egyéb ártó kódokat tartalmazhatnak, melyekkel akár jelszavai, banki hozzáférése is illetéktelenek kezébe kerülhet. Nem utolsó szempont, hogy a nem jogtiszta szoftverek használata törvénybe ütközik.

Itt szeretnénk felhívni figyelmét, hogy a Max & Future Kft., mint a Microsoft Magyarország Kft. megbízott marketing-ügynöksége elégedettség-felmérést végezhet a cégünknél szerviztevékenységet igénybe vevő ügyfelek körében. Erre ügyfeleinktől minden esetben engedélyt kérünk, a felmérés elvégzéséhez szükséges adatokat beszerezzük, és ezt a megbízott marketing-ügynökség részére rendelkezésre bocsátjuk.

Elkerülhetetlen áremelés

Számítógép-javítás áremelésTájékoztatni szeretném Önt, mint leendő vagy jelenlegi ügyfelünket arról, hogy a több évig fixen tartott kiszállási- és munkadíjakat hosszas mérlegelés után - a növekvő adminisztrációs költségek, az üzemanyagár és a közüzemi terhek drasztikus növekedése miatt - kénytelenek vagyunk megemelni. 2008. február 1-től a kiszállási díj 2500,- Ft-ról 2000,- Ft-ra csökken Budapest és vonzáskörzetében, azonban a szerviz óradíj 3000,- Ft-ról 4000,- Ft-ra nő. A vidéki kiszállás díja 85,- Ft/km-ről 90,- Ft/km-re emelkedik. A kiszállás a III. kerületben továbbra is díjmentes marad. Így egy átlagos, egy órás munka budapesti kiszállással 5500,- Ft helyett 6000,- Ft-ba kerül. Az árak nem tartalmazzák a 27%-os Általános Forgalmi Adót. Bízva abban, hogy a jövőben is igényt tart szolgáltatásainkra, megértését köszönjük.

2010.12.13. Trust Thinity billentyűzet

Trust ThinityAz új vezeték nélküli Trust Thinity billentyűzettel karosszékéből irányíthatja a filmeket, zenéket, játékokat anélkül, hogy külön egeret kellene használnia. A termék a lehető legtökéletesebb megoldás, hogy stílusosan élvezzük és vezérelhessük média centerünket. Onnan és úgy irányíthatja filmjeit, képeit, zenéit vagy böngészheti az internetet ahonnan csak akarja. Irányíthat vele PC-t vagy bármilyen játékkonzolt (PS3 vagy Xbox360). A billentyűzet zavarmentesen 10 méteres hatótávval rendelkezik, valamint mini USB vevőegységgel. Beépített touchpad miatt nincs szükség külön egérre az irányításhoz, kompakt mérete miatt könnyedén kezelhető, tárolható. Hosszú élettartamú, beépített Li-Ion akkumulátorral rendelkezik, ami a saját dokkolójában tölthető. Magas precizitású billentyűi segítenek a pontos és halk gépelésben.

2010.12.10. Philips RaGa FullSound™ 2GB Mp3 lejátszó

Philips RaGa FullSoundA Philips RaGa SA2RGA02SN MP3 lejátszó egy nagyon elegáns, tartós és robosztus alumínium borítást kapott, valamint FullSound™ technológiával van ellátva. Ezen a kompakt és tartós GoGear Raga készüléken bármikor meghallgathatja kedvenc zeneszámait. A készülékhez kapott Songbird program segítségével felfedezheti és lejátszhatja összes médiafájlját és gond nélkül szinkronizálhatja a lejátszójával. A lejátszó egyetlen töltéssel hosszú ideig, 22 órán át képes folyamatos zenelejátszásra. A mappák nézete olyan módon nyújt lehetőséget az Ön számára médiafájljainak rendezésére és megtekintésére, mintha mindezt a számítógépén tenné. Az MP3 lejátszónak tartozéka egy kiváló Philips AY3819 fülhallgató is.

2010.12.07. Microsoft ARC Touch

Microsoft ARC TouchA Microsoft ARC család új tagja kicsit szokatlan, de rendkívül látványos, és praktikus. Először nézzük meg, miben követi az ARC egerek hagyományait. Az ívelt kialakítás, a 2,4 GHz-es mini vevőegység (kb. 8-10 méter hatótávolsággal), és a rendkívül igényes kivitel már a "szokásos". A fejlesztők két érdekes megoldást építettek bele: egyrészt a megszokott scroll helyet egy touchpadot találunk az egéren. A tesztek alapján igen nagy pontosságú, programozható, és rezeg. A görgetősáv teteje és alja PageUp és PageDown funkcióban működik. A másik újdonság, hogy bár erősen emlékeztet a korábbi ARC mouse formára, ezt nem lehet összecsukni: egy mozdulattal kilapítható. Ebben a pozícióban egyszerű szállítani, ráadásul automatikusan kikapcsol. A bekapcsolása is roppant egyszerű, csak vissza kell domborítani. Az egér két darab AAA elemmel működik.

2010.12.06. BenQ XL2410T - egy vérbeli gamer

BenQ XL2410TAz LG, Samsung és Asus 3D támogatással bíró csúcskategóriás monitorai mellett megjelent a BenQ saját, a játékosok igényeit maximálisan figyelembe vevő monitora. Kifejlesztésénél azok segítségét kérték, akiknek elsősorban szánták: a játékosokét. E kultúra két jeles képviselője - akiket a játékosok világában HeatoN és SpawN néven ismernek - vett részt aktívan a fejlesztésben, hogy egy ízig-vérig gamer monitor születhessen. A monitor természetesen LED megvilágítással rendelkezik. A 120 Hz-es képfrissítés és a 2 ms GTG válaszidő garantálja az elmosódásmentes képet gyors mozgáskor. Egyedülálló megjelenítési rendszere lehetővé teszi, hogy a saját méretén kívül akár négyféle képméretet is beállíthassunk torzítás nélkül (17", 19", 19" wide és 22" wide). Érdekes extra még a "kép a kép mellett" funkció, ahol a kijelzőn egymás mellett helyezhető el két különálló videoforrás képe. Ezen felül a monitor magassága állítható, illetve a képernyő elforgatható (pivot).

2008.05.08. Asus Eee PC

Asus Eee PCVégre hazánkba is megérkezett a már régóta várt Asus Eee PC. Először fekete színben lesz elérhető, de hamarosan jön a fehér és rózsaszín változat is. Nem is notebook, nem is UMPC, valami egészen új az Asus kínálatában. Kis méretű, de annál sokoldalúbb eszközről van szó. Súlya nem éri el az 1kg-ot sem, ezért bármikor, bárhová magaddal viheted, nem kell többé cipekedni. Kijelzője 7"-os, két oldalán helyezkednek el a beépített hangszórók. Hagyományos merevlemezt már ne keress benne, a legújabb flash alapú háttértárral kerül forgalomba, mely sokkal jobban ellenáll a rázkódásnak, ha esetleg leejtenéd Eee PC-det. Magyar nyelvű Windows XP Home fog futni rajta, így kezelése egyszerű lesz, mint az egyszeregy. Létesíts kapcsolatot másokkal, bárhol is légy. Ehhez rendelkezésedre áll beépített Wifi és webkamera is. Bővíts kedvedre, az SD és MMC flashmemóriákat támogató olvasóba SDHC kártyákat is tehetsz, ezenkívül még 3db USB 2.0 csatlakozó várja a további eszközöket. Ezeket összegezve egy mindenki számára elérhető, rendkívül kedvező árú mini notebookról van szó, mely bizonyára nagy kedvenc lesz fiatalok és idősebbek körében egyaránt. A dobozban a az Eee PC mellett lesz egy optikai egér és táska is. Az Asus, mint a többi notebookjánál 2 év garanciát vállal az Eee PC-re, de ebben az esetben ez csak Magyarországon lesz érvényesíthető.

2008.04.30. Kingston Mobility Kit : maximális mobilitás

Kingston Mobility KitA Kingston ezzel a termékkel megadja mindenkinek a maximális adatmozgatási rugalmasságot. A MicroSD kártyához nem csak a már megszokott, és elvárható MiniSD és NormalSD adaptereket biztosítják, hanem a csomagnak a része egy kisméretű USB2.0 MicroSD kártyaolvasó, mellyel közvetlenül csatlakoztathatja kártyáját a számítógép USB portjához. Az olvasó mérete nem éri el egy normál Flash Drive méretét sem.

2008.04.28. A legapróbb Bluetooth adapter

Trust BT-2400pA Trust BT-2400p Bluetooth adatátviteli eszköz leginkább a notebook felhasználók életében jelent igen nagy segítséget, hisz apró méretének köszönhetően alig-alig áll ki laptopunk oldalából, így nem akadályozza felhasználóját abban, hogy könnyen, akár az eszközzel együtt tegye be notebook táskájába, és induljon útnak. Így ezek után már nem kell arra figyeljünk, vajon a nagy sietségben kiszedtük-e a már eddig megszokott USB-s eszközünket, mielőtt táskánkba helyeznénk laptopunkat.

A Windows automatikusan felismeri az eszközt, így nincs szükség telepítésre. A termék kompatibilis a Bluetooth 2.0 szabvánnyal, mely által 3x gyorsabb adatátvitelre számíthatunk. Hatótávolsága 10 méter, de ez éppen elegendő ahhoz hogy notebookunk és a használni kívánt más bluetooth-os eszközök kapcsolata tökéletes legyen.

2008.04.22. Belinea VASE Black hangszóró

Belinea VaseA Belinea mint gyártó, ezidáig monitorjairól volt ismeretes, de az utóbbi időben kiterjesztette gyártását több más eszközre is, többek között a most bemutatásra kerülő hangszóróra, mely tökéletes kiegészítője bármely hangszóró nélküli monitornak akár otthonában, akár munkahelyén.

A Belinea VASE 2.0 névre hallgató, egyedülálló külsővel rendelkező hangszóróba a gyártó a funkcionalitást és dizájnt egy alakba ötvözte.

Használat során bebizonyítja, hogy a tökéletes külső ugyanannyira tökéletes, ragyogó hangot is képes sugározni, ettől is ennyire rendkívüli újdonsága ez a kis eszköz a Belineának.

2008.03.18. Sapphire Radeon HD3850 512M PCI-E Ultimate

Sapphire HD3850Már kapható a Sapphire ATI HD3850 Ultimate modellje, mely PCI Express felületen csatlakozik alaplapunkra és a Sapphire gyár ezen tipusjelzéssel ellátott hagyományait őrizve hangtalan HeatPipe hűtőrendszerrel van ellátva. Jellemzői a 320 csatornás stream processzor, 512MB, 256 bites GDDR3 memória, 668MHz VPU órajel, 828MHz RAM órajel, 3Dc+ textúra tömörítés, HDCP és VideoShader HD, két DVI-I csatlakozó és videó kimenet. A dobozban DVI-HDMI átalakító, sőt még egy Half-Life 2 kupon is található!

2008.02.19. Genius IPCam Secure 300R

Genius IPCam Secure 300RIrodába és otthoni felhasználóknak tervezett megfigyelő kamera. Távol az irodától vagy az otthontól interneten keresztül ráláthatunk a megfigyelni kívánt területre.

A magas minőségű CMOS érzékelő éles és tiszta képet biztosít még akár mostoha fényviszonyok mellett is, melyről 6db éjszakai infra LED gondoskodik. Az IPCam Secure konfigurálása egyszerű és könnyű, és akár távolról általános webböngészőn keresztül is menedzselhető bármely számítógépen keresztül, melyet jelszavas védelemmel biztosíthatunk. A szoftvere lehetővé teszi egy többkamerás megfigyelő rendszer kiépítését és kezelését is. A kamera a szoftver segítségével képes mozgásészlelésre, e-mailban értesítést küldeni az eseményekről. Különböző felvételi módokat tesz lehetővé: esemény vezérelt, menetrendszerű, vagy kézi felvételek közül választhatunk.

Az IPCam Secure 300R a fali konzol segítségével biztonságosan rögzíthető falra, vagy mennyezetre, hogy védelemmel lássuk el például otthonunkat, az irodát, a raktárat, vagy az üzletet.

2008.02.12. Chieftec - Új torony az AEGIS sorozatban

Chieftec CX5A Chieftec szakemberei egy újabb nagyszerű számítógépházat dobtak a piacra, a CX-5 típust, melyet a gyártó leginkább erős rendszerekhez ajánl. Ezt az újdonságot a következőképp értékelte a Prohardver szakértője:

"A CX-05 előlapját a gombokat és csatlakozókat tartalmazó panel osztja ketté, melyen két USB 2.0 és a két szokásos audioport mellett egy eSATA aljzat is helyet kapott. A felső ajtó négy 5,25 és egy 3,5 hüvelykes meghajtó rekeszt takar, az alsó ajtó mögött pedig szellőzőnyílásokat és egy CD/DVD-tartót találunk. A belső keretbe legfeljebb hét darab 3,5 colos merevlemez illeszhető – szerszámok nélkül. A ház alapterülete 540 x 205 mm, 524 mm-es magasságához a lábak további 18 mm-t tesznek hozzá; mindez microATX, ATX és Extended ATX méretű alaplapok fogadásához is elegendő. A megfelelő szellőzés érdekében hátra és felülre egy-egy 120 mm-es, oldalra, a HDD-k mellé akár három 92 mm-es ventilátor szerelhető be."

2008.01.23. Samsung SE-T084L külső slim DVD író

Samsung SE-T084LA Samsung SE-T084L külső dvd írója csupa kényelem: slot-in mechanikájának köszönhetően nem kell a kihúzható tálcával bajlódnunk, csak beszippantja a lemezt. Gravírozhatunk is a lemezre, mivel a kis író Lightscribe-ot is támogat. Méretei: 141 x 157 x 19 mm, tömege 420 gramm, a csomagban található puha hordozó toknak köszönhetően biztonságosan szállítható. A gyártó súlykiegyenlítő megoldást alkalmaz a minimális rezgésért és zajokért.
8x sebességű DVD író, ami mindegyik formátumú DVD lemezt képes kezelni. USB felülettel minden számítógéphez csatlakoztatható, külső tápegység nélkül is működik.
Támogatott lemezformátumok: DVD-RAM, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, Light Scribe DVD±R, Light Scribe CD-R, DVD-ROM, DVD-Video, CD-R, CD-RW, CD-ROM, CD-ROM/XA, CD-Audio, Video-CD, Photo CD, CD-I(FMV), CD-Extra, CD-TEXT. Puffer: 2MB.
>> bővebben

2008.01.21. Trust RC-2400 Wireless Vista távirányító

Trust RC-2400Ezt a kicsit régimódi külsőbe bújtatott, de annál okosabb eszközt a Trust gyártói olyan felhasználók számára készítették, akik rendelkeznek Windows Vista® Media Center PC-vel. Alkalmas videók, fényképalbumok, zenék és egyéb más Vista Media Center funkciók szabályozására.
A csomag nem tartalmaz driver lemezt, hiszen csatlakoztatása igen egyszerű, nincs szükség az eszköz telepítésére: az USB-s vevőegységet a géphez csatlakoztatva máris létrejön a kapcsolat.
A távirányító infrán keresztül tud kommunikálni, melynek kb. 7 méteres hatótávolsága van.
A távirányító „egérként” nem funkcionál, de ezen kívül a komplett médiakezelésre kiválóan alkalmas. Az eszközön 49 egyszerűen megjegyezhető, kényelmes használatú multimédiás gomb található, melyből 1 különösen szembetűnik: a Microsoft-emblémás nyomógomb!
A távirányító 2db AAA-s elemmel üzemel, és tartalmaz 1 USB hosszabbító kábelt.
>> bővebben

2008.01.20. Linksys WVC200 - nem téveszt szem elől

Linksys WVC200A Linksys WVC200 típusjelzésű, hangfelvétel készítésére is alkalmas Wireless-G kamera dönthető, forgatható, és zoom funkcióval is rendelkezik (Pan/Tilt/Zoom, PTZ). A Business Series termékcsaládjába tartozó PTZ internetes videokamera a weben keresztül bárhová élőkép- és hangfelvételt küldhet, amit felhasználók egyszerűen, böngészőn keresztül nézhetnek és hallgathatnak meg a világ bármely pontjáról.
A hagyományos, PC-hez csatlakozó webkamerákkal szemben az új internetes videokamera saját IP-címmel rendelkezik, így a felhasználók egyszerűen csatlakoztathatják azt meglévő Ethernet vagy vezeték nélküli hálózatukra. A WVC200 kamera előlapján található LCD-kijelző mutatja az aktuális IP-címet, ezért több kamera felügyelete sem jelent nehézséget.
A kamera az interneten keresztül elérhető, így az iroda távolról is megfigyelhető. A felhasználókat e-mailen vagy telefonon lehet riasztani, amennyiben a munkaidőn kívül váratlan mozgást észlel a készülék, így nincs szükség a kamera képének aktív figyelésére. Ideális, kellő biztonságérzetet adó megoldás, a kisvállalkozások által is megfizethető áron.
>> bővebben

2007.12.20. Samsung 1000GB – cél a határtalan adattárolás

Samsung SpinPoint F1Az elmúlt napokban érkezett meg a Samsung SpinPoint F1 szériájú merevlemeze, melynek csúcsmodellje 1TB maximális tárkapacitást nyújt. Az eddigi 5 lemezes megoldásokkal szemben azonban 2 illetve 3 db, 334GB-os lemeztányérral biztosítja az adattároló felületet. Így kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszik fel, mint a négy-öt lemezzel felpakolt háttértárak. Az abszolút első helyre törő SpinPoint F1 merevlemezek jelenleg két ’méretben’ érhetőek el: 750 és 1000GB-os verzióban. 32MB pufferrel, 7200 fordulat/perces motorral, 8,9ms keresési idővel dolgoznak, SATA II-es csatolóval vannak ellátva.

Kompakt külsejével, alacsony energiafogyasztásával a SpinPoint F1 vállalati környezetben gazdaságos megoldás, otthoni felhasználók családi képekkel, zenékkel, filmekkel tölthetik meg a hatalmas helyet. SilentSeek™ technológiájának köszönhetően pedig olyan csendes, mintha ott sem lenne.
>> bővebben

2007.09.08. APC Back-UPS ES: 58 perc áthidalási idő otthon

APC Back UPSKedvező ár/érték arányú szünetmentes áramforrás és feszültségvédelmi megoldás otthoni számítógépekhez. Mi található otthoni számítógépén? A háztartással kapcsolatos pénzügyi adatok, orvosi jelentések, felbecsülhetetlen értékű családi fényképek, esetleg egyetemi kutatásai? Mostantól áramkimaradás esetén sem kell aggódnia az adatok elvesztése vagy leállás miatt. Az értékes berendezések és az információ védelmét rábízhatja az egyik legnépszerűbb asztali szünetmentes tápegységre. Egész Európában kapható, helyi szabvány szerinti csatlakozókkal ellátott Back-UPS® ES kedvező áron biztosít akkumulátoros szünetmentes tápellátást és túlfeszültség elleni védelmet az otthoni számítógépeknek. Áramkimaradás esetén elegendő áramot biztosít egy asztali számítógép üzemeltetésére.

A Back-UPS ES családba tartozó ES 400 modell akár 35 perc, az ES 550 modell akár 44 perc, míg az ES 700 modell akár 58 perc üzemidőt is tud biztosítani.

Az ES egységek nyolc tápcsatlakozót biztosítanak a számítógép, monitor, scanner, nyomtató, mobiltelefon-töltő és más eszközök védelméhez. A "csak" túlfeszültséggel szemben védett" négy aljzat segítségével megóvhatók a kényes adatokat nem tartalmazó eszközök, például a nyomtatók és a scannerek. Két aljzat között akkora hely van, hogy transzformátorok is csatlakoztathatók legyenek hozzájuk.

Minden Back-UPS szünetmentes tápegység védelmet biztosít DSL-kompatibilis telefon, fax és modem vonalak számára. A LED-es jelzőfények figyelmeztetnek a szünetmentes tápegység és az áramellátás változásaira. Az épületkábelezési hiba jelzőfénye pedig előre figyelmeztet az épület földelési problémáira. Az ES 550 és ES 700 modell tartalmazza az APC egyszerűen használható PowerChute Personal Edition szoftverét is.
>> bővebben

2007.08.10. Ultravékony PDA-k az Asus-tól

Asus A696Két új termék jelent meg az Asus PDA kínálatában. Az Asus Mypal A686 és A696 a két régebbi modellt, az A632-t és az A636-t hivatott leváltani.

Az újdonságok: rozsdamentes acél ház, mindössze 15,7mm-es vastagság és 165g súly. Mindkét új terméken Windows Mobile 5.0 operációs rendszer fut magyarítással. Tükröződésmentes 240x320 pixel felbontású, 3,5"-os érintőképernyős kijelzővel lettek ellátva. SiRF Star III chipset-es, 20 csatornás GPS beépítve. Bővítésük SD/MMC kártyahelyen keresztül lehetséges. A már megszokott hasznos alkalmazásokkal is találkozhatunk: Pocket Outlook, Naptár, Névjegyzék, Intéző, Internet Explorer Mobile, Excel Mobile , Word Mobile, PowerPoint Mobile, Hangrögzítő, Feladatok, Jegyzetek. A Windows Media Player Mobile támogatja a teljes képernyős videó és zenelejátszást. Az Asus PDA-k 2 év nemzetközi garanciával kaphatóak.
A két új termék specifikációja:
Asus Mypal A686: Intel 312MHz, 128MB ROM, GPS, WLAN
Asus Mypal A696: Intel 416MHz, 256MB ROM, GPS, WLAN, Bluetooth
>> bővebben

2007.08.09. Samsung 940UX – USB-s monitor (Ubisync)

Samsung 940UXMár elérhető a Samsung 940UX típusú 19"-os TFT monitora. Különlegessége, hogy a videojeleket D-SUB (analóg) és DVI csatlakozóin kívül USB 2.0 interfészen is képes fogadni, a Samsung által kifejlesztett Ubisync nevű szoftver segítségével. A monitor grafikus kártya nélkül is használható, sőt, egyetlen USB porton keresztül akár hat darab monitor is működtethető.

A SyncMaster 940UX emellett kiváló képminőséget is nyújt. Válaszideje 5 ms, 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkezik (dinamikus kontrasztaránya 3000:1). Állványa forgatható, dönthető, magassága állítható.
>> bővebben

2007.07.16. Creative WCL Optia – arckövető technológiával!

Creative WebCam Live OptiaA Creative új Optia webkamerája egyszerre stílusos és egyszerű: áttetsző fehér borítása jól mutat LCD / CRT monitor vagy noteszgép kiegészítőjeként! Azonnal indulhat a Skype vagy az MSN chat! A folyamatos mozgóképért a gyors USB 2.0 kapcsolat felel, a tökéletes minőségért az Auto Tuning, a Smart Face Tracking pedig mindig a kép közepére igazítja a beszélő arcát, még ha mozog is videotelefonálás közben.

- 1.3 Mpixel felbontás, max. 1280x960, 640x480@30 fps
- CMOS vevő, VGA szenzor
- arckövető technológia
- 180°-os, automatikus képfordítás funkció
- USB 2.0 csatlakozó, stereo headset
- LCD/CRT monitorra

Ha átforgatjuk az optikát, hogy beszélgetőpartnerünknek megmutathassuk a velünk szemben ülőt, a tájat, vagy éppen amit szeretnénk, az AutoFlip megfordítja nekünk a képet. Az optikát lefelé forgatva pedig a kamera kikapcsol, hogy senki ne láthassa, amit mi nem szándékozunk megmutatni.
>> bővebben

2007.07.02. ASUS MM17DE, MM17DE-B

ASUS MM17DE, MM17DE-BEz a belépő szintű Asus monitor a gyártó többi termékéhez hasonlóan kiváló paraméterekkel bír. Olyan otthoni felhasználóknak szánta a terméket, akik a munka mellett játszanak is PC-jükön, de mégis egy viszonylag olcsó kijelzőre vágynak. Az MM17DE széria két színben érhető el: a „DE” ezüst, míg a „DE-B” fekete. A monitor paraméterei:

Méret: 17.0", Válaszidő: 8ms, Fényerő: 400cd/m2
Kontraszt: 600:1, Láthatósági szög (H/V): 150°/130°
Max. felbontás: SXGA 1280x1024, Képpont távolság: 0.264mm
Szín: 16.2M, Magyar nyelvű OSD, Analóg 15-Pin és D-Sub
Kábelkezelő, Alacsony energiafogyasztás (Energy Star®)
Splendid technológia: Intelligens képjavító technológia, mely gondosan kiértékel minden egyes pixelt a képernyőn, és úgy állítja be azokat, hogy az adott körülmények között az emberi szemnek a legkedvezőbb képet nyújtsa.
>> bővebben

2007.06.30. Microsoft LifeCam VX-3000

Microsoft LifeCam VX-3000Digitális érzékelővel és beépített mikrofonnal rendelkező kamera, mely tökéletesen használható az egyszerű kommunikációtól kezdve a videókonferenciákig. Megoszthatóak vele jó minőségben a fényképek és videófelvételek. A képfelbontás elérheti az 1,3 megapixelt. Digitális zoomja és univerzális rögzítő tartója praktikussá és jó teljesítményűvé teszik. A Microsoft LifeCam VX-3000 adatai:

• Állókép: max. 1280x960; 1,3 megapixel
• Mozgókép: 640x480, VGA
• CMOS érzékelő
• Beépített mikrofon
• Manuális fókusz
• Windows LifeCall gomb
• USB2.0 csatlakozás
• Fekete-ezüst szín
• Univerzális talp CRT és LCD kijelzőhöz, illetve notebookhoz
• Álló- és mozgókép szerkesztés
• Automatikus arckövetés
• Forgatás, nagyítás, video effektek
• LifeCam Software 1.0
>> bővebben

2007.06.28. Samsung 244T - barátságos óriás

Samsung 244TA 24”-os SyncMaster 244T nem csak profiknak, hanem bővebb költségvetésből gazdálkodó otthoni felhasználóknak is tartogat kellemes szolgáltatásokat. Ilyen például a hagyományos PC-s bemenetek mellett az S-Video, kompozit, valamint a legfeljebb 1080p/i felbontást támogató komponens jelkapu. A különböző forrásből érkező képek egymásban (PIP) vagy egymás mellett (PBP) is megjelenhetnek. A panel a talapzaton tág határok között állítható, és portré üzemmódban is használható. Keskeny kávája miatt az nagy felület ellenére is könnyed, elegáns hatást kelt.

PVA panellel szerelték, ez tág, 178°/178°-os betekintési szöget biztosít. 6ms-os válaszideje filmnézésre és játékra egyaránt alkalmassá teszi. Fényereje 500cd/m2, kontrasztaránya 1000:1, maximális felbontása 1920*1200.
>> bővebben

2007.05.06. Xerox Phaser 8560

Xerox Phaser 8560Megérkezett a Xerox új, egyedülálló szilárdtintás technológiát használó nyomtatója, a Phaser 8560.

Gyors, elérhető és hihetetlenül egyszerű használni. A Xerox 8560 egy elfoglalt munkacsoport számára is lehetőséget ad a szebb és tisztább színes nyomtatásra. A piacon nem sok termék tud egyenletesebb, élénkebb színeket visszaadni. Egy nagy nyomtatási feladat utolsó oldala ugyanolyan jól néz ki, mint az első.

Kiváló minőségre számíthat szinte bármilyen papír esetében a borítókötegektől kezdve az újrafelhasznált papírokig. Nyugodt szívvel nyomtathat színesben, miközben csökkentheti a költségeket és növelheti a hatékonyságot.

Nyomtatási technológia: szilárdtintás; CPU: 600 MHz
Felbontás: 600x600 dpi alap, 2400 dpi javított üzemmódban
Nyomtatási sebesség: 30 oldal/perc fekete-fehérben és színesben is
Első oldal nyomtatása: 5 másodperc alatt
Memória: 256 MB, 1 GB-ig bővíthető
Tálcák: 100 lapos multifunkciós adagolótálca, 525 lapos bemeneti adagoló tálca, 300 lapos kimeneti tartó
Terhelhetőség: 85 000 oldal/hó
Nyomtatási nyelv: PostScript level 3, PCL 5c
Médiatípus: papír, fólia, címke, boríték
Csatlakoztathatóság: USB2.0, 10/100 beépített hálózati kártya
Kompatibilis operációs rendszerek: Win2000, XP, Server 2003, Vista, MacOS, Linux
>> bővebben

2007.04.19. Belinea 2025 S1 Wide LCD monitor

Belinea 2025 S1Belinea 2025 S1 Wide LCD monitor Windows Vista™ minősítéssel! A Belinea egy új, gyönyörű 20,1"-os WIDE monitorral gazdagította kínálatát, melynek a gyártó a 2025 S1W nevet adta. Fekete-ezüst kávája igazán elegánssá, gyönyörűvé és moderné varázsolja a kijelzőt, melyben egy 2 hangszórópár is helyet kapott. A gyártó a terméket igényes grafikai alkalmazások futtatására szánta, válaszideje 5ms. A monitor látványa önmagáért beszél, íme paramétereit tekintve:

- Kijelző: 20,1” Wide, felbontás: 1,8 MPixel (1680 x 1050)
- Wide 16:10 képarány, panel: TN + Film
- Válaszidő: 5 ms, kontrasztarány: 1000:1
- Láthatósági szög: 170°/170°, fényerő: 300 cd/m²
- Hangszóró: beépített, szín: fekete-ezüst
- Tápegység: beépített, OSD, kialakított falra szerelhetőség
- TCO03, ISO 13406-2
>> bővebben

2007.03.29. NORTEK Egos WL

Nortek Egos WLA NORTEK cég egyik legújabb technológiai újításokkal rendelkező terméke az Egos WL vezeték nélküli (RF technológiás) optikai egér, amely minden felületen rendkívül jól használható. Érzékenysége 800dpi, pontossága és kényelmes fogása alkalmassá teszi, hogygyorsan, akár a legnagyobb "gamerek" kedvencévé váljon. Az Egos WL egér 5 programozható gombbal rendelkezik, valamint USB-n és PS/2-n is csatlakoztathatjuk gépünkhöz., energiaellátását újratölthető elemek biztosítják.
Az Egos WL egér egy modern egér, remek technikai paraméterekkel, exkluzív dizájnal, ami nem hagy cserben és jó barátunk lesz a legnagyobb feladatok megoldása közben is.
>> bővebben

2007.03.27. Csevegj szabadon: Microsoft LifeChat ZX-6000

Microsoft LifeChat ZX-6000Első ránézésre egy Bluetooth-os mobiltelefon headsetnek is nézhetnénk a Microsoft LifeChat ZX-6000-et. És nincs is túl távol az igazságtól. Egy vezeték nélküli headset-ről van szó, ami nem mobiltelefonhoz készült, hanem a számítógépes csevegő programokhoz tervezett fülesről. A ZX-6000-rel szabadon, és kényelmesen cseveghet barátaival. Nincs hozzákötve a számítógéphez, nem kell a számítógép asztal mellett ülnie, kényelembe helyezheti magát akár a kedvenc fotelében beszélgetés közben.
Az audio minőség érdekében a headset digitális hangszóróval készült, a zajszűrős mikrofon pedig kiszűri a háttér zajokat, hogy beszélgető partnere a lehető legtisztábban hallhassa. A tökéletes kényelem érdekében a fülhallgató párnázott, hogy hosszú használat mellett is kényelmes viselet legyen. A Windows Live Call gomb segítségével egy gombnyomással kezdeményezhet vagy fogadhat hívást. Csevegés közben a hangerőt is szabályozhatja a fülesen keresztül. Akár 8 órán keresztül cseveghet, anélkül hogy az akkumulátor lemerülne. 2,4 GHz-en működő vezeték nélküli összeköttetés, amely 30 láb távolságnyi szabadságot nyújt.
A legtöbb közismert azonnali üzenetküldő és chat-elő szoftvert támogatja, beleértve a Microsoft Live Messengert is.
>> bővebben

2007.03.13. Xerox Phaser 6110: színes lézernyomtató

Xerox Phaser 6110A Xerox Phaser 6110 színes lézernyomtató a színes tintasugaras nyomtatók valódi alternatívája. A konzisztens, éles színminőséggel ez a nyomtató azt a nyugalmat adja Önnek, amely a Xerox megbízhatóságának velejárója. Tökéletes gép otthoni vagy kisirodai használatra, a hozzáillő árral.

Technikai jellemzők:

Nyomtatási sebesség: 4 lap/perc színes, 16 lap/perc fekete
Első oldal elkészítési ideje: 26 mp színesben, 14 mp feketében
Terhelhetőség: 24000 oldal/hó
Felbontás: 600x600 dpi (2400 dpi javított üzemmódban)
Papírbemenet: 150 lapos, multifunkciós tálca
Papírkimenet: 50 lapos
Nyelvi támogatás: host alapú, GDI
Nyomtatási funkciók: Xerox állapotfigyelő, füzetnyomtatás, vízjel, egyéni lapméretek, átméretezés, méretillesztés, több oldal egy lapra nyomtatása, poszternyomtatás
>> bővebben

2007.02.10. Az óriásbébi

Acer AS9800Valóban nagyon nehéz pozícionálni az Acer legújabb 20”-os notebookját. A maga 8kg-os súlyával és a kecsesnek nem mondható 475 x 352 x 61,8 mm-es méreteivel nem tartozik a tipikus hordozható gépek közé. Az Acer új csodája egészen új alapokra helyezi a laptop/notebook használatát.

Ettől függetlenül a készülék teljes egészében egy csoda. Tipikus este a "meglátni és megszeretni" érzésnek, de ez nem újdonság, tudjuk ugyanis, hogy az óriási méretek amúgy is ámulatba ejtik az embert (lásd: Eiffel torony).

A fekete, csillogó belső LCD keret egy nagy fényerejű 20,1"-os WSXGA+ (1680 x 1050 képpont) Acer CrystalBrite TFT kijelzőt birtokol, amely Az Acer GridVista segítségével támogatja több ablak egyidejű megjelenítését. A profi megjelenésről továbbá egy NVIDIA GeForce Go 7600 (256MB GDDR2 VRAM) gondoskodik. A kijelző vezérlő rendszer komoly dolgokkal büszkélkedhet: NVIDIA PureVideo technológia (WMV HD, High-Definition MPEG-2 Hardware Acceleration, integrált HDTV dekóder) dual-link DVI, Microsoft DirectX 9.0, Shader Model 3.0, OpenEXR High Dynamic Range (HDR) technológia, NVIDIA PowerMizer 6.0 és PCI Express támogatása. A profi képhez profi hang is tartozik. A fülünket két beépített Acer 3DSonic sztereo hangszóró (1,5 W) és egy Acer BasSonic mélynyomó kényezteti, Dolby Digital Live támogatással! A fullos multimédia mellet fontos tulajdonságok közé tartozik, hogy a notebookban lévő 2db HDD tudja a RAID 0, 1-et. A Slot-in-es DVD író mellett egy 5 az 1-ben kártyaolvasó is helyett kapott. Az örömszerzési hardverek között felsorolhatjuk a forgatható beépített kamerát, a TV-tunert, melyhez egy távirányító is tartozik.
>> bővebben

2007.02.07. Nagy és színes! Mi az?

Toshiba P100Nos, amire mi gondoltunk az bizony egy Toshiba P100-as notebook. A színes egyéniség, egy nagyon modern, de mégis tetszetős, narancssárga fedlapot kapott, ami harmonikusan átöleli a 17”-os Toshiba TruBrite WXGA+ (1440x900) kijelzőt. A külső nem megszokott, de igazából a belső sem. A készülék egy egész halom különleges tartalommal bír. Már a teljesítménye is felhívja magára a figyelmet! A CPU egy Core2 Duo T7400 processzor, 2.16GHz-es órajellel, 667MHz FSB-vel és 4MB L2 cache-sel. Memória ’csak’ 1GB, de azt akár meg is lehet négyszerezni! A HDD is ’csak’ 100GB, de 5400Mrph fordulatú és SATA csatlakozású és a Toshiba „HD to go” tulajdonságnak köszönhető nagy képfelbontású megjelenítés különleges izgalmakat tartogat! Videokártyája a jól megszokott NVIDIA GeForce Go 7600, 256MB DDR2 (16x PCI Express) ami a legtöbb felsőkategóriás Toshiba notebookban is ketyeg! A VGA kártya nyújtotta szolgáltatásokhoz (például film nézéshez) kapunk egy vékony, de annál jobban használható távirányítót is! A további élvezet érdekében pedig a korszerű hangtechnológiákat alkalmazó SRS WOW és SRS TruSurround XT technológia és Harman Kardon hangszórók bújnak meg az ezüstös csuklótámaszok alatt.

Vezeték nélküli kommunikációban a WiFi és a Bluetooth is rendelkezésre áll. Az adatbevitelt könnyíti, hogy a billentyűzeten külön megtalálható a numerikus rész is.

Csatlakozók területén a ’szokásosokon’ kívül a TV-kimenet (S-Video), i.LINK (IEEE 1394), külső mikrofon, 5in1 média kártyaolvasó és egy nagy sebességű PCI Express kártyahely kapott helyett.

Említésre érdemes, hogy a LiIon akkumulátor akár 2 és fél óra üzemidőre is képes, ami egy ekkor és ilyen teljesítményű gépnél NAGYON JÓ!!!

Alapban 2 év nemzetközi garanciával kapható!!!
>> bővebben

2007.02.06. Elegáns formatervezés, tartalmas belső

Samsung 732N, 932BA Samsung az eddigi gyakorlattal ellentétben most elérhetővé tette 732N és 932B monitor típusainak fekete és fehér változatát is. A fényes, csillogó külső elegáns megjelenést ad a monitoroknak, melyet a forma is erősít.

A kijelzők paraméterei egyébként megegyeznek: felbontás 1280X1024, kontrasztarány 700:1, válaszidő: 5ms, fényereje 300cd/m2,betekintési szöge 160°/160°. Különbség a monitorok között, hogy a 17”-os 16,7M, a 19”-es 16,2M színt képes megjeleníteni, a 932B hátulján azonban DVI bemenet is van, míg a 732N csak analóg bemenettel rendelkezik. A MagicBright2 funkció mindkét típuson elérhető. A termék kiválóan alkalmas játékra, irodai munkára, filmnézésre, a különféle igényeknek megfelelő beállítások között egy gombnyomással válthatunk.
>> bővebben

2007.02.05. Benq FP222Wa - kiváló minőség 22” colon

Benq FP222WaA BenQ a minőség mellett az innovációra fekteti a legnagyobb hangsúlyt. A mérnökök célja ezúttal egy a minőségi elvárásoknak minden tekintetben megfelelő, ám árban is versenyképes modell megtervezése volt. Ehhez a mottóhoz tökéletesen passzol a piaci trendet követő/alakító új BenQ modell, az FP222Wa. 22 colos, wide-képernyős 16:10-es képarány mellett 1680*1050-es felbontással rendelkező monitor, melynek fényereje 300dc/m, kontrasztaránya 700:1, válaszideje 8msec. A BenQ FP222Wa egyaránt alkalmas munkahelyi, illetve otthoni felhasználásra is. Az LCD képi megjelentése ragyogó színeket és éles részleteket biztosit. A kijelző 16:10-es képaránya segíti a két vagy több képernyős felhasználási módokat is, és ki ne élvezné a wide video formátumú filmeket maximális felbontásban. A BenQ FP222Wa azoknak jó vétel, akik szeretnének egy a legmodernebb technikai paraméterekkel már rendelkező, mind munkára, mind szórakozásra tökéletesen alkalmas profi monitort, a legjobb áron.
>> bővebben

2007.01.22. Linksys WAP54G, központban a megbízhatóság

Linksys WAP54GA Linksys WAP54G vezetéknélküli hozzáférési pontja lehetővé teszi a különböző szabványokon (802.11b, 802.11g) működő eszközök egyidejű kapcsolódását a vezetékes és vezetéknélküli hálózatához.

Mindezt úgy, hogy időt és pénzt takaríthat meg, hiszen nincs szükség rengeteg, mindig útban levő, zavaró vezetékekre, kábelkötegekre. Ráadásul a notebookkal rendelkezők is folyamatosan kapcsolatban maradhatnak akárhol is tartózkodnak az irodán vagy lakáson belül. Természetesen nem csak ebben a környezetben tudja felhasználni a termék megbízhatóságát, hanem egy távoli szintén vezeték-nélküli hálózathoz való csatlakozáskor is a Bridge és a Repeater üzemmódok teljes mértékű támogatottsága által. A 128-bites titkosítás és az 54Mbps sebesség ideális lehet minden helyzetben való felhasználásra, hiszen ezek mellett az eszköz konfigurálása nagyon egyszerű, ezeket a beállításokat egy varázsló segítségével még egyszerűbben és hatékonyabban el lehet végezni. A beépített tűzfala biztonságot nyújt a behatolókkal szemben, valamint a MAC address szűrés egy további biztonsági elem, mely lehetővé teszi, hogy csak azok használhassák a hálózatát, akiknek engedélyezi e fizikai cím alapján. Két darab levehető antennával rendelkezik, amelyekre nagyobb teljesítményű Linksys antennák is csatlakoztathatók annak érdekében, hogy nagyobb teljesítménnyel történjen a központi egység és a kliensek közötti kommunikáció.
>> bővebben

2007.01.14. MSI M670 – Újra hódít

MSI M670Ismét elérhető a nagysikerű MSI M670-006HU. A notebook AMD Sempron64 3400+ (1,8Ghz) processzorral, 80 GB SATA merevlemezzel, és 512 MB 667 MHz-es memóriával rendelkezik. A gép lapkakészlete egy nVidia Go6100-as grafikus vezérlőt is magában foglal, amely maximum 128MB rendszermemóriából gazdálkodhat. Kedvező ára mellett a következő extrák kaptak benne helyet: WLAN, 4in1 kártyaolvasó, Firewire port (IEEE1394), S-Video TV kimenet, SPDIF audio kimenet, belső mikrofon, numerikus blokkal kiegészített billentyűzet, 6 cellás akkumulátor. Gyakorlatilag minden megvan benne ahhoz, hogy a felhasználási módok széles skáláján megállja a helyét. Súlyára sem lehet panasz, hiszen nagy kapacitású akkumulátorával együtt sem éri el a 3kg-ot.
>> bővebben

2006.12.11. 17” Belinea LCD monitor – 1705 S1/G1 – 8ms

Belinea 1705Ismét kapható a Belinea belépő kategóriás, de kiváló minőségű és gyors válaszidővel rendelkező LCD-je, a 1705 széria mindkét változata! A gyártó azoknak az otthoni felhasználóknak szánta termékét, akik játszanak ugyan PC-jükön, de mégis egy olcsóbb kijelzőre vágynak. A 1705 típusban ugyan nincs hangszóró és rajta egyetlen különleges csatlakozó sem, de a tapasztalatok azt bizonyítják, hogy erre ebben a kategóriában nincs is szükség. A monitor kiváló minőséget képvisel, áramfelvétele alig nagyobb egy hagyományos lámpaizzóénál, ez által üzemeltetése is igen gazdaságos. A Belinea gyártója a kijelzőkre 3 év garanciát biztosít, melyből az első év helyszíni!
>> bővebben

2006.11.02. Asus Barebone újdonság – Pundit 3 PE5

Pundit 3 PE5Megérkezett az ASUS első 775-ös platformra szánt barebone PC-je, ami Core2Duo támogatással bír. A teljesen integrált alaplap Intel Pentium 4 Prescott / Dual Core / Core2Duo processzorok fogadására alkalmas (FSB 1066/800/533MHz). 2db DDR2 RAM lehetőséggel, akár 667 MHz–es sebességen is. Az integrált VGA mellett található az alaplapon PCI-e 16x–os, teljes értékű csatoló is, így könnyedén bővíthetjük alap irodai alkalmazásokból jó teljesítményű multimédiás PC–vé is.
>> bővebben

2006.10.16. Asus Barebone újdonság – Vintage2 M2V890

Vintage2 M2V890Megérkezett az ASUS új üdvöskéje, az első AM2 platformra szánt barebone PC. A teljesen integrált alaplap Athlon64 / Athlon64 X2 / Sempron processzorok és 2db DDR2 RAM fogadására alkalmas, akár 800MHz buszsebességben is. Integrált VGA mellett található az alaplapon PCI-e 16x–os teljes értékű csatoló is, így könnyedén bővíthetjük alap irodai alkalmazásokból jó teljesítményű játékgéppé is. Természetesen Gigabit LAN és 8 csatornás audió várja mindazokat, akik vásárlásra szánják el magukat.
>> bővebben

2006.10.16. TOSHIBA Tecra A8 - Üzleti feladatokra

TOSHIBA Tecra A8Legújabb fejlesztésű noteszeit az EasyGuard továbbfejlesztett szolgáltatásaival látja el a TOSHIBA. Az EasyGuard csomag a következőket tartalmazza: rázkódás és ütéselnyelő ház, erősebb HDD ház, erősebb képernyőpántok, merevebb, cseppálló billentyűzet, optimalizált rendszer architektúra (erősebb alaplap, jobb szerelhetőség). Az EasyGuard a tárolt adatokat a legnagyobb biztonságban tartja az ujjlenyomat olvasó, a TPM chip, a BIOS időzár és a merevlemez térbeli mozgását figyelő rendszer segítéségével. A Tecra A8 ezekkel a szolgáltatásokkal, és a 3-ról 5 évre kiterjeszthető garanciájával kiemelkedik az üzleti kategóriás gépek sorából. Kommunikációs szabványok közül ismeri a WLAN-t (a/b/g) és a Bluetooth 2.0-át. Természetesen található rajta soros port (COM1) és Port Replicator is csatlakoztatható hozzá. A megjelenítésről az Intel 945GM integrált video IC gondoskodik. A Tecra A8 jelenleg talán a legjobb ár/érték aránnyal bíró készülék a TOSHIBA kínálatából.
>> bővebben

2006.10.15. ASUS R1F – 13,3” Tablet PC

ASUS R1FA világon elsőként jelent meg 13,3”-os kijelzővel rendelkező TabletPC, az ASUS R1F. Ránézésre „hagyományos” notebooknak tűnhet, de kifordítható érintőképernyőjének köszönhetően egy pillanat alatt Tablet PC-t tarthatunk a kezünkben. A noteszhez alap esetben jár a Windows XP Tablet verziója, az Asus Security Protect Management néven futó, többszintű biztonsági mechanizmus, ujjlenyomat-leolvasó és a TPM (Trusted Platform Module) chip. Az optikai meghajtó kivehető és a helyébe második merevlemez (SATA) vagy második akkumulátor beszerelésére van lehetőség. A hosszabb üzemidő érdekében a Power4 Gear továbbfejlesztett változatát, az Exclusive Power4 Gear+-t adja a gyártó (+15-20% akkumulátor üzemidő). Az alig 2 kilós gép az összes fontos kommunikációs szabványt ismeri (Gigabit LAN, WLAN a/b/g, Bluetooth 2.0), és a legújabb Intel Centrino technológiával készült Merom Core 2 Duo processzor dolgozik benne. Ajándék tartozékok a Bluetooth-os egér és az iratmappára hasonlító hordtáska. A garancia 2év nemzetközi (akkumulátorra 1év).
>> bővebben

2006.10.14. ASUS R2H – mobilitás felsőfokon

ASUS R2HHamarosan megérkezik az ASUS legújabb subnotesze. A mindössze 7”–os érintőképernyős gép, kis mérete (234x133x28 mm) és súlya (870g) ellenére, az összes fontos kommunikációs szabványt ismeri (IEEE 802.11 b/g, Bluetooth 2.0, 2xUSB 2.0). A noteszben egy ultra alacsony fogyasztású Celeron processzor kapott helyet 256MB (DDRII 533MHz) alaplapra integrált memória társaságában, bővítésére egy foglalat áll a rendelkezésre, amely alap esetben 512MB-os memóriamodult tartalmaz. A gép széleskörű felhasználhatóságát az 1,3 Mpixeles Web-kamera, a beépített DVBT-Tuner és az integrált GPS (Global Positioning System) modul szolgálják, tárolt adataink biztonságáról, pedig az ujjlenyomat-olvasó gondoskodik. A készülékhez a következő kiegészítőket adja a gyártó: külső DVD író, USB-s összecsukható billentyűzet (angol kiosztású) és autós töltő.
>> bővebben

2006.10.04. 19” Belinea LCD monitor – 1905 S1 – 8ms

Belinea 1905 S1A Belinea fejlesztői is előrukkoltak már a legolcsóbb 19”-os kijelzővel, ami ugyanolyan kiváló minőségű és gyors válaszidővel rendelkező LCD, mint bármelyik többet tudó és drágább testvére. A gyártó azoknak az otthoni felhasználóknak szánta a terméket, akik gépüket játékra is sokat használják, de mégsem akarnak a kijelzőre nagyobb összeget fordítani. A 1905 S1 típusban speaker nem található, valamint egyéb különleges csatlakozók sincsenek rajta. Paramétereit tekintve:

- kontrasztarány: 500 : 1
- láthatósági szög (függőleges/vízszintes): 150° / 130°
- fényerő: 300 cd/m2
- válaszidő: 8 ms
- panel: TN
- szabvány: TCO99, ISO 13406-2

A monitor a már jól megszokott minőséget képviseli. A gyártó a kijelzőkre 3 év garanciát biztosít, melyből az első év helyszíni.
>> bővebben

2006.10.03. B4100 mono LED, C3300n színes LED nyomtatók

OKI akciós printerek - B4100 mono LED, C3300n színes LED nyomtatókA B4100-es mono LED a legkedvezőbb árú OKI asztali nyomtató. Nagy sebességgel (18 oldal/perc) és felbontással (1200x600 dpi) rendelkezik, de a B4000-es család többi tagjától eltérően nem bővíthető. Elsősorban olyan környezetben ajánlott ahol az alacsony vételár az elsődleges szempont. 8 MB memóriája, párhuzamos és USB 2.0-ás csatlakoztathatósága, havi 15ezer oldalas terhelhetősége, beépített 250 lapos adagolója, és kedvező ára kitűnő ár/teljesítmény arányú nyomtatóvá teszi kategóriájában. A C3300n színes LED egyéni felhasználókat és kis munkacsoportokat kiszolgáló asztali színes nyomtató, amely közvetlen konkurrenseit műszaki paramétereivel és papírkezelési lehetőségeivel többszörösen felülmúlja.

Nyomtatási sebessége (12 színes oldal/perc, 16 mono oldal/perc) a nagymunkacsoportos színes nyomtatókéval vetekszik. Kiváló eszköz az irodai és otthoni színes dokumentumok előállítására. Mivel különböző médiára képes nyomtatni, így az általános irodai feladatokon túl névjegykártya, meghívó, poszter stb. nyomtatására is alkalmas. Kifejezetten alacsony festékkazetta árainak köszönhetően mindennapos otthoni színes nyomtatásra használható. Kiegészítőkkel nem bővíthető. Hálózati kártyás alapfelszereltsége, 3 év garanciája, havi 35.000 oldalas terhelhetősége, 32 MB memóriája verhetetlenné teszi kategóriájában.
>> bővebben

2006.09.28. Toshiba Tecra - A biztonság az első!

Toshiba Tecra S3-161Megérkezett hozzánk a Toshiba Tecra sorozatának legújabb tagja az S3-161. A Tecra sorozat tagjai magas szinten védik a gépen tárolt adatokat ezért ez a modell is elsősorban az üzleti igényeket igyekszik kielégíteni, de a felhasználási módok széles skáláján megállja a helyét. Az adatok biztonságáért, a következő eszközök felelnek: ujjlenyomat-olvasó, számítógép-diagnosztika, cseppálló billentyűzet, merevlemez-védelem, rázkódás- és ütéselnyelő kialakítás, adatok automatikus biztonsági mentése.

Csatlakozókból sincs hiány, sőt olyan különlegességek találhatók a notebookon mint a soros port, és az Express Card, de természetesen Port Replicator is csatlakoztatható hozzá. A noteszben a legerősebb Pentium M típusú processzor dolgozik 2,13GHz-es órajellel. A kijelzője 15”-os SXGA+ (1400x1050) amit egy nVidia Geforce Go6600-as videó kártya hajt meg. A noteszre 3 év nemzetközi garancia vonatkozik.
>> bővebben

2006.09.26. Panda Antivirus 2007

Panda Antivirus 2007A termék a ’legkisebb ugrifüles’ szerepét tölti be a dobozos termékek sorában. A Panda Antivírus 2007 felderíti és eltávolítja a vírusokat, védelmet nyújt a kémprogramokkal és az adathalászattal szemben. Mindennap automatikusan frissíti vírusadatbázisát, így biztonságosan lehet internetezni, levelezni, on-line játszani, fájlokat letölteni és csevegni nagyon kis erőforrás igénnyel. Minden Panda Antivirus 2007 termék vásárlásával 2 számítógép védelmét biztosíthatja! A Titanium szoftverben kiegészítésül saját tűzfal és a TruPrevent megelőző technológiája teszi teljessebbé a védelmet.

Az Internet Security nyújtja a legteljesebb védelmet, személyre szabható tűzfal, spamszűrés és webtartalom szűrés növeli az internetezés biztonságát. A Titanium és Internet Security termékek 2007-es verziója dobozban még nem elérhető az országban, de a regisztráció után a végfelhasználók már 2007-es termékeket használhatnak. Termékeket használók 3 licenc használatára jogosultak.
>> bővebben

2006.09.24. LG T710BH EZ-FLAT – Kiváló ár, kiváló minőség

LG T710BH EZ-FLATA tavalyi évben az LG egyik „sikermonitor” családja az EZ-FLAT család volt. A LG T710BH pedig ezen kategória belépő technikai paraméterekkel rendelkező monitorának a továbbfejlesztett változata. Az LG T710BH a TCO’99-es szabványnak megfelelő, 0,20/0,25 mm-es képpont távolsággal rendelkező, 71KHz-es monitor, amely a Brightview funkciónak köszönhetően, 350 cd/m2 fényerővel is képes remekül kiemelni a mozgó képeket, videofilmeket. Az EZ-FLAT technológiájának köszönhetően a sík képcső már nem kelti azt a „beeső” érzést, mint néhány más gyártó korábbi flat modellje, így multimédiás felhasználásra minden szempontból tökéletes. Kiváló ár, kiváló minőség…
>> bővebben

2006.09.22. Üzletemberek notebookja: ASUS F2F/F2J

ASUS F2F/F2JAz ASUS szakemberei az F2F/F2J típus tervezésekor az üzleti igényeket tartották szem előtt. Ennek megfelelően olyan eszközök kerültek a notebookra mint az ujjlenyomat olvasó, a vízálló billentyűzet és a TPM biztonsági modul, (Trusted Platform Module: A biztonsági modul ellenőrzése alá vonja a számítógép hozzáférési jogait, és titkos kódokkal biztosítja annak védelmét). További extrának számít a 9cellás 7200mAH-os akkumulátor, amitől akár 5 órás üzemidő is elvárható, valamint az integrált BlueTooth modul és beépített webkamera. A notebook kijelzője 15”-os SXGA+, 1400x1050-es felbontással, amely minden helyzetben kiváló munkafelületet nyújt. Természetesen mindkét típushoz az ASUS kimagasló felszereltsége tartozik ajándék táskával és egérrel, valamint 2 év nemzetközi garanciával.
>> bővebben

2006.09.20. Sony 17" SDM-HX75 LCD

Sony 17" SDM-HX75 LCDA Sony LCD-i közül ez a 17” modell, az SDM-HX75 kijelző gyönyörű vonalvezetést kapott a tervezőktől, így más monitorgyártó termékeivel nehezen összetéveszthető. Az X-Black LCD technológia valósághű intenzitással jeleníti meg a fényképeket és a videókat. A gyakori képernyőfrissítés, hű színvisszaadás és beépített hangsugárzók teszik ideálissá a megjelenítést a legtöbb alkalmazáshoz: játékok, internetezés, digitális képfeldolgozás, videofelvételek megtekintése. A kijelzőnek van kábelvezető rendszere, így rendezettebb az összhatás, hiszen magába rejti a monitor összes kábelét. A monitor szűkebb paraméterei a következők:

- kontrasztarány: 600 : 1
- láthatósági szög (függőleges/vízszintes): 160° / 160°
- fényerő: 420 cd/m2
- válaszidő: 8ms
- DVI-D közvetlen digitális jelbemenet
- teljesítményfelvétel: maximum 50W
- felbontás: SXGA 1280 x 1024
- a kijelzőre a gyártó 3 év garanciát vállal.
>> bővebben

2006.09.20. LG L204WT-BF – Widescreen 20” colon

LG L204WT-BFAz előállítási technológiák fejlődésével és gyártási költségük csökkentésével megnyílt az út az olcsóbb widescreen-es technikák irányába. Az LG a 20"-os (~50cm) M204WT-BF monitorjával szeretne ezen a konvergálódó piacon további sikereket elérni. Az LG L204WT már tartalmazza az LG F-Engine kép és színjavító rendszerét, amely technikai paramétereivel, ízléses, harmonikus megjelenésével tökéletesen megfelel mind a legmodernebb igényeknek, mind a legújabb technikai követelményeknek. A kételkedőket az 1680x1050-es felbontás, az 5ms-os frissítési idő és a 300 cd/m2 fényerő melletti 2000:1-es kontrasztarány mindenképpen meggyőzi arról, hogy érdemes megvenni ezt a legújabb fejlesztésű widescreen-es LG monitort. A termék most bevezető áron kapható!
>> bővebben

2006.09.14. Toshiba Satellite L30-114 - Az új belépő...

Toshiba Satellite L30-114Bemutatjuk az L30-114-es belépő kategóriájú notebookunkat, mellyel sokak kérésének teszünk eleget. A Toshiba palettáján először jelenítünk meg valóban jó ár/érték arányú notebookot, mellyel az alsó szegmensben is ki tudjuk szolgálni az igényeket. A noteszben egy 1.6GHz-es órajelű Intel Celeron M 380A processzor ketyeg (1MB L2 cache), gyári kiépítésben 256MB memória és 40GB merevelemez. A VGA a Toshibától megszokott ATI Radeon Xpress 200M, 256MB-ig húzható, amennyiben van alatta megfelelő mennyiségű rendszermemória. A kijelző 14.1"-os WXGA (1280*800), az optikai drive DVD-CDRW combo és az akkumulátor a megszokott Li-Ion.
>> bővebben

2006.08.19. ACER TravelMate 3022WTmi

ACER TravelMate 3022WTmiMegérkezett a már régóta várt ACER TravelMate 3022 modellje, a gyártó első fehér színben készített notebookja. A gépezet a legfejlettebb Intel® Centrino® Duo mobil technológiával készült, 1.66Ghz processzorral van szerelve. 1GB DDR2 memóriát –mely akár 4GB-ig bővíthető-, egy 120GB 5400rpm SATA merevlemezt, egy IEEE DVD Super-Multi optikai meghajtót, valamint Windows XP Professional operációs rendszert tartalmaz

Ez az igen kicsi készülék rendelkezik mindennel, amire egy üzletembernek vagy üzletasszonynak szüksége lehet. Lássuk csak: beépített hangszóró, mikrofon, 56K V.92 modem, 10/100/1000 Gigabit Lan, Intel® PRO/Wireless 3945ABG (dual-band tri-mode 802.11a/b/g), 3xUSB 2.0, Infra, Bluetooth, 1xIEEE1394 (6pin), Type II PCCard bővítő, VGA, 124 pin ezDock csatlakozó, mikrofon, hangszóró, vonal bemenet, 5in1 kártyaolvasó, 1.3 megapixel beépített Webkamera (Orbicam), Kensington zár nyílás. Tömege a 6 cellás akkumulátorral együtt 1,65 kg, a 3 cellás akkuval pedig csak 1,5 kg. Üzemideje a 2 akkumulátorral mindösszesen kb. 5,5 óra. A gyártó a készülékeit 1 év nemzetközi utazógaranciával forgalmazza, ami kiterjeszthető akár 2 vagy 3 évre is.
>> bővebben

2006.08.17. APC SurgeArrest® Home/Office

Mustek DVD MP80AMegújult az APC SurgeArrest® termékcsaládja. Ebből a családból a középső a SurgeArrest® Home/Office termékcsoport, melynek tagjai kielégítik a mindennapos felhasználási igényeket.

Hat csatlakozóaljzattal, telefon túlfeszültség védelemmel, UTP védelemmel és TV védelemmel, 2,4 méter hosszú kábellel rendelkeznek. Fejlett áramhullámlökés elleni védelmet biztosítanak a számítógépek és otthoni elektronikai berendezések részére. A világ egyetlen olyan túlfeszültség elleni védelme, amely eltávolítható kábelvezetőt és elforgatható kábelrögzítőt tartalmaz. A villámcsapás és az áramhullámlökések végleg tönkre tehetik az elektronikai berendezéseket. A feszültség ingadozásai lefagyásokat és adatvesztést okoznak. E berendezésnek köszönhetően Ön védve lesz az ilyen problémák ellen. Az áramhullámlökés ellen védő fejlett készülékek nagy segítséget jelentenek az otthoni és irodai berendezéseknek, alkalmazásoknak.

Fontos az adatátviteli vonal védelme. A berendezések védelme az áramhullámlökések ellen csak akkor kielégítő, ha az adatátviteli vonalak (Ethernet, koaxiális és telefonvezetékek) is védve vannak. Nagyon fontos, hogy azokat a kiskapukat, amelyeket ezek a berendezések jelentenek az áramhullámlökések részére, bezárjuk, mert ellenkező esetben az adatkábeleken érkező áramhullámlökések ugyanúgy károsíthatják a berendezéseket, mintha a tápkábeleken érkeznének. Az átmeneti túlfeszültségvédő csökkenti az EMI/RFI hálózati zajt –amely adatvesztéseket és billentyűzet lefagyásokat okozhat -, így jobb teljesítményt biztosít a védett berendezéseknek.
>> bővebben

2006.08.16. A legkisebb Toshiba | Nagy teljesítmény kicsiben

A legkisebb ToshibaVégre kaphatóak a Toshiba legújabb 12”-os notebookjai. A sorozatból két fajtát is tudunk adni, az egyik egy Satellite, a másik egy Satellite Pro változat. Mindkét készülékben a Yonah T2300 (Dual Core) 1.66GHz-es CPU muzsikál, 512MB DDR2 (max. 4GB-ig bővíthető), 60GB 5400-es SATA HDD, Slim Super Multi DVD+-RW és 54G WL található. 12.1" Toshiba TruBrite WXGA TFT kijelző 1280x800-as felbontáson operál, ami igen komoly látványt nyújt! A drágább kiépítésben Windows XP Professional és Bluetooth kártya van, illetve 2 év garancia. Az extrák között említhetjük a beépített ujjlenyomat olvasót, a hardveresen állítható hangerőszabályzót és Bluetooth kapcsolót, az 5 órás akkumulátor üzemidőt.
Nem extraként viszont megemlíteném az i.LINK (IEEE1394) csatlakozót és 6in1 kártyaolvasót (SD, MS, MS Pro, MMC, XD, SD-IO).
>> bővebben

2006.08.15. APC Back-UPS ES, 400VA-550VA-700VA

APC Back-UPSÚj tagokkal bővül az APC Back-UPS ES sorozata. A népszerű BACK UPS BF sorozatot a BE sorozat váltja fel, mely szolgáltatásokban és teljesítményben is felülmúlja elődjét. Az új sorozat 400, 550 és 700VA változatban kapható. A Back-UPS ES egy megfizethető szünetmentes tápegység, amely átmeneti túlfeszültség védelmet is nyújt az otthoni számítógépeknek, HIFI, video és DVD berendezéseknek, televízióknak. Elegendő áramellátó dugaszolóaljzat van a teljes informatikai rendszer védelmére, emellett RJ-45 modem/fax/DSL/10-100 Base-T túlfeszültség védelemmel is rendelkezik. Jelenleg ez a piacon kapható legjobb áramellátás-védelmi megoldás otthoni és otthoni irodai számítógépeknek, és egyéb berendezéseknek.
>> bővebben

Számítógép-javítás, PC szerviz

Varga István
rendszer-informatikus

RivalComp Szolgáltató Bt.
1033 Budapest, Selyemfonó u. 2.


Telefon
+36 20 3326966

(csak hívószám-kijelzéssel)


E-mail

rival@rivalcomp.hu


Minősítések
Microsoft Minősített Szerviz PartnerHP Partner

Microsoft Registered MemberSzerverünk a
Webhosting
vendégszeretetét élvezi


Europe
Global
rivalcomp.com


 
  (C) Copyright 2006, RivalComp. Minden jog fenntartva. ADATVÉDELEM | IMPRESSZUM | WEBMESTER