Számítógép-javításRivalComp számítógép szerviz
2006 óta
Onsite computer repair in Budapest, Hungary ENGLISH FŐOLDAL | Kövessen Facebookon!Kövessen Instagramon!Kövessen Twitteren!
a megbízható számítógépes segítség

Mentőöv - Tippek, trükkök


Az oldalon leírtakat mindenki csak saját felelősségére kövesse! Felhívnánk szíves figyelmét, hogy az esetleges sikertelen firmware frissítés egyben garanciavesztéssel is jár!


D-Link DNS-323 használata "GDI/Host-based" printerrel
Tesztelt modellek: HP LaserJet 1000w, Canon iP4600

D-Link DNS-323Szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik ezt a hálózati adattárolót szeretnék nyomtatószerverként is használni, de a nyomtatójuk "hiányossága" miatt eddig nem sikerült. A GDI/Host-based nyomtatók abban különböznek "normális" társaiktól, hogy a nyomtatandó oldal elkészítéséhez szükséges számításokat a számítógép és a driver végzi el a nyomtató helyett, vagy rosszabb esetben nyomtatás előtt még a nyomtatót "meg kell tanítani nyomtatni", azaz bele kell tölteni a saját firmware-jét. Az utóbbi a helyzet a HP LaserJet 1000w-vel is. Az alábbi fórumokon található a probléma megoldásának általam finomított, részletes leírása:

HWSW fórum
PROHARDVER fórum
DSM-G600, DNS-323 and TS-I300 hack forum (angol nyelvű)

Köszönet az utolsó fórumnak az alap elképzelésért.
Remélem, tudtam segíteni!


3com U.S.Robotics 56K Message Modem újraélesztése
Tesztelt modellek: 71-245668-01, 81-995668-01

3com U.S.Robotics 56K Message ModemTöbbször előfordult, hogy a hivatalos oldalról letöltött, V.92 támogatást nyújtó firmware frissítése után a végeredmény sikertelen flash, sötét ledek, látszólag halott állapot, még akkor is, ha mindent rendben csináltunk. A modem az újraindításra sem reagált, illetve a kommunikáció is megszűnt. Általában minden firmware tartalmaz egy fontos összetevőt, a Boot Blockot, mely a legalapvetőbb funkciókkal szolgál, pl. bekapcsolás után betölti az EEPROM-ban található firmware-t. De hogyan akadályozzuk meg, hogy a hibás szoftvert bekapcsoláskor betöltse, használhatatlan eszközt eredményezve?

A mentőakcióhoz szükségünk van egy firmware-re a letöltő szoftverrel együtt (pl. hivatalos oldalról), és egy gémkapocsra.

- Távolítsuk el a modem borítását a két oldalon, középen található két-két kis lyuk mögött lévő körmök benyomásával.
- Az elénk táruló nyáklapon (lásd képek) található egy Intel vagy AMD márkájú, x29Fxxx típusú flash chip. Feladat, hogy ennek egyik lábát (mégpedig az egyik magas címzésűt) leföldeljük a modem bekapcsolt állapotában, vagy a modem bekapcsolása közben. Ez a láb lehet az 1-es (mint a képen), 2-es, 3-as, 28-as, 29-es, 30-as.
- Én a legközelebbi földpontot az 1. láb mellett lévő ellenállásnál találtam. A gémkapcsot hajtogassuk úgy, hogy ezt a két pontot összeérintjük.
- Ha mindezek eredményeként világítani kezd az 5. led, nagy valószínűséggel nyert ügyünk van, máris elkezdhetjük elölről a firmware frissítési procedúrát.

U.S.RoboticsU.S.RoboticsU.S.Robotics

(nagyításhoz kattintson a képekre)


SMC router problémák
Tesztelt modellek: WBR14-G, WBR14-G2(v2), WBR14T-G(v2)

SMCMegmagyarázhatatlan problémája adódott SMC routerével? Megszakad az Internet kapcsolat, vagy nem működik, akadozik a vezeték nélküli hálózat? Nagy valószínűséggel a router szoftveres hibájáról van szó, melyen segíthet egy újabb firmware beégetése. Természetesen a router hardveres meghibásodásából eredő kellemetlenségeken ez nem tud segíteni. A frissítéseket az alábbi linkre kattintva éri el:

SMC firmware letöltése (jelenleg nem üzemel) Letöltés

Az oldalon leírtakat mindenki csak saját felelősségére kövesse! Felhívnánk szíves figyelmét, hogy az esetleges sikertelen firmware frissítés egyben garanciavesztéssel is jár!


Számítógép-javítás

Varga István
rendszer-informatikus

RivalComp Szolgáltató Bt.
1033 Budapest, Selyemfonó u. 2.


Telefon
+36 20 3326966

(csak hívószám-kijelzéssel)


E-mail

rival@rivalcomp.hu


Minősítések
Microsoft Minősített Szerviz PartnerHP Partner

Microsoft Registered Member


Bankkártya elfogadás

Europe
Global
rivalcomp.com

  (C) Copyright 2006, RivalComp. Minden jog fenntartva. ADATVÉDELEM | IMPRESSZUM | WEBMESTER